KNQ Associates bring you fresh ideas on designing and rejuvenating your home.
Simei Street 3 Namly Place New Market Road Tampines Ave 1 Neram Road Depot Road Seletar Green View
Latest Posts

Oct 21, 2016


Running out of ideas on how to make your bedroom truly special? Try hanging a bed off the ceiling. Trends shows us a collection of bedroom design with that one common feature.

Oct 20, 2016


We just received images of an apartment design in Sceaux by h2o architectes. Below is what the architects have to say about this project. 

"This interior design and refurbishment project takes place in a 1960’s housing block built out of finely finished armed concrete. Unchanged since its construction, the ancient apartment followed a relatively classical distribution with closed rooms yet with rather generous openings onto the surrounding green urban environment. The commission was to transform the space including a spacious living room and bedroom, a semi-open kitchen and a temporary bed-sit accommodation for guests. The structural elements as well as the mains network (supplies and evacuation) had to remain unchanged. We imagined the volume of the apartment as a free plan, opened up to a maximum in order to make the best of the space throughout the flat, which receives natural light on both sides. The different functions of daily life are integrated in distinct volumes which organize the space. These volumes are made up of wood, for the structure as for the envelope. Each function is differentiated thanks to the use of a different kind of wood, adding a contrast of materials. The volumes function as articulating objects between the spaces. Each autonomous “box” is set at a distance from the façades to leave the great window bays along the balconies free. 

 A game of slopes in the upper parts allows for the volumes to detach from the ceiling. They give the impression that they have been slotted inside the building. This work on slopes also allows to preserve the entire perception of the empty volume and to appreciate the newly freed space. The different wooden volumes each have a window creating interconnections between the programs as well as visual openings towards the panoramic views of the glazed façades. A great number of cupboards, shelves and other useful elements are integrated in the depth of the walls of the interior constructions. The dimensions of each volume is adjusted to offer both the necessary space linked to the function of the “room” but also to leave a maximum of space to the negative volume, which paradoxically remains the principle living space…"


Oct 19, 2016


Our sister design studio Vievva Designers recently completed a minimalistic studio apartment design at Lorong Limau. Link
"The redesign of this studio apartment is based on the client's request for a new layout that would better utilise the interior space, and allows him to have a fully functional kitchen, dining area, bedroom, work area and entertainment space all within 452 sqft. To keep the space bright and airy, we removed all existing partition walls to allow daylight to penetrate into every corner of the apartment. 
The design style is decidedly Japanese minimalism, utilising plenty of wood elements and maintaining a simple aesthetics. A row of cabinet which stretches from the entrance to the living hall offers plenty of storage for daily essentials. A semi translucent 'glass box' positioned in the middle of the home, offers privacy in the bedroom and allows essential daylight into the corner kitchen at the same time. The bathroom was also revamped with an updated look and more room for movement than before. The decor is casual and lived-in, providing a homely feel throughout."