KNQ Associates bring you fresh ideas on designing and rejuvenating your home.
Bishan Street 24 Marine Parade Road New Market Road Punggol Drive Punggol Place Robin Road Seletar Green View

Jun 25, 2009

HOME REJUVENATED!

The owners of this apartment have a love for Asian contemporary art and artifacts. We were asked to create a cool, relaxing space which would showcase the art objects as well as offer them respite from a busy lifestyle.

Original layout

New layout

Here, we've created a home where filtered, ambient light creates an almost ethereal feel. This is further enhanced through a strategic use of soft colors, high gloss finishes and tinted glass. The result is truly minimalist but not cold, with the injection of textured surfaces and bright tones around the house.


Entrance - before

Entrance - after

Upon entry into the house, a deep-colored enveloping ceiling structure joining up with a glass partition becomes apparent. This structure connects to a lengthy, full height storage unit which also showcases the owners' prized possession of horse figurines at the dining area.


Living/ dining areas - before

Living/ dining areas - after

Balcony

On the advice of a Feng Shui master, the sofa and dining set were to be positioned apart at both ends of the living space. In response, a TV swivel system was created to demarcate the two areas and offers entertainment from every corner of the apartment, including the kitchen. Most of the furniture were brought over from the owners' previous home on our advice.


Original bedrooms to be combined to form master bedroom

Master bedroom - after

Detail shot of owners' artifacts

Two bedrooms were combined to create a larger master bedroom. A sliding wardrobe system was recreated to provided much needed storage space while concealing the existing toilet entry at one section - another Feng Shui requirement.


Corridor to bedrooms - before

Corridor to bedrooms - after

The original entry to a 3rd bedroom was demolished to create an open study area. A raised wooden 'runway' erected along the bedroom corridor leads into this area.


Study area - before


Study area - after

Impressed with the study room concept at the Leicester Road project, the owners requested for a cocoon-like lounge area by the window to enjoy the scenery outside. White and mustard colors work together to produce a cozy, clean-cut atmosphere for work and relaxation.


Stan
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

5 comments: on "HOME REJUVENATED!"

berry said...

Beautiful!

jeffsim said...

I'm impressed with the change. Is that stone behind the sofa?

jon said...

The lighting design is great!

Yansy said...

I love this home, specially the stone wall behind the sofa and the artwork.

3 door wardrobe said...

Love the lighting design!