KNQ Associates bring you fresh ideas on designing and rejuvenating your home.
Simei Street 3 Namly Place New Market Road Tampines Ave 1 Neram Road Depot Road Seletar Green View

Mar 14, 2013


Envisioned as a cozy private resort of sorts, this house is nestled in a quiet enclave of Katong. We utilized a predominant color palette of neutrals and carefully balanced textures to create a sense of stillness and calm. It is also one which marries subtle lines with contemporary design details.
Living/ dining areas
In many of the rooms in this house, tall windows all around bring in ample day lighting into the space. Hence, the objective of this entire remodelling exercise is as much about maximizing the available footprint for the family of 7 (plus a domestic helper) as building further on this inherent architectual feature to create an 'uncomplicated, airy' interior throughout.
Basement activities/ entertainment room cum art gallery
With that vision in mind, we had deliberately kept the material palette simple, relying instead on a minimal number of colors to accentuate the tones, textures and shapes of the furniture or furnishings. This would also allow key elements in the rooms to stand out more on their own and shine. This theory extends into the bedrooms and the basement level (which functions as a big activities/ entertainment room cum art gallery where the art student daughter's own works hang).
2nd storey study area
3rd storey family room
As an example, in the master suite, visual interest is created through the juxtaposition and contrast of texture and surfaces, rather than through pattern, which can interrupt the visual flow of the room. In one of the childrens' rooms, contrast in shapes and colors, rather than fanciful, over-the-top graphics or patterns that so typically define kids' rooms, provide the subtle playful touch to the room.
Master suite
Daughters' bedroom
A house has to be user friendly for the owner in years to come. Overall, ample concealed storage is provided at all areas to cater to the demands of a relatively large family. A careful attention to detailing ensures a seamless look where the storage units gel into the environment, looking more like walls than bulky cabinets.

Sons' bedroom
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

3 comments: on "HOME REJUVENATED!"

Homebz said...

Very cozy home designs ! truly inspiring and amazing... will visit again ..

nebulus said...

Nice one, I like it.

Anonymous said...

Wow! Lots of different space of everyone, I like e basement , can really chill out n party;)